Nieuwe leider in technologie voor deeltjes-karakterisatie

Op 1 January 2020 werden de bedrijven RETSCH Technology GmbH, Microtrac Europe GmbH en BEL Europe GmbH samengevoegd om samen verder te gaan onder de naam Microtrac Retsch GmbH.


Deze nieuwe constellatie geeft gebruikers in de EMEA regio toegang tot het wereldwijd breedste producten pakket voor deeltjes-karakterisatie uit één hand. Onder de merknaam Microtrac MRB biedt het bedrijf systemen op basis van Laser Diffractie, Dynamische Lichtstrooiing, Dynamische & Statische Beeldanalyse, alsook Gas Adsorptie Meting om het specifiek oppervlak en porie-grootte distributies te bepalen.


RETSCH Technology was onderdeel van de VERDER Group sinds haar oprichting in 1998 en heeft de markt van de deeltjesanalyse op basis dynamische beeldanalyse veroverd met hun gepatenteerde dual camera technology die geïmplementeerd werd in de CAMSIZER serie.

De producerende bedrijven Microtrac Inc. (USA) en MicrotracBEL (Japan) werden overgenomen de Verder Groep in Juli 2019. Zodoende werd een nieuwe wereldspeler gevormd onder het Verder dak, met de bedoeling om een technologische leider in deeltjes karakterisatie te worden.

Gerhard Raatz, Sales Director van Microtrac RETSCH, kijkt optimistisch naar de toekomst: “Door de samenvoeging van onze bedrijven kunnen we nu onze gezamenlijke mogelijkheden versterken, samen met onze klantenrelaties en de synergie-effecten optimaal benutten. Met ons samenhangend produkten aanbod versterken we onze wereldwijde positie als een innovatieve en betrouwbare partner voor onze klanten.”

Het hoofdkwartier van Microtrac Retsch GmbH is gelegen in Haan vlakbij Duesseldorf/Duitsland, op de terreinen van de VERDER SCIENTIFIC Divisie. De bedrijven RETSCH, Carbolite Gero, Eltra, ATM en Qness (=QATM) behoren ook tot deze Divisie.

Terug naar het overzicht

Vacatures

Maak van de gelegenheid gebruik om deel uit te maken van Verder Scientific.

Apply now!

Vacatures

Maak van de gelegenheid gebruik om deel uit te maken van Verder Scientific.

Apply now!