De nieuwe deeltjesanalysator CAMSIZER X2

Hogere resolutie, uitgebreid meetbereik en uitstekende statistieken: Met de CAMSIZER X2 presenteert RETSCH TECHNOLOGY de volgende generatie van het bewezen dynamisch analysesysteem CAMSIZER XT.

De nieuwe analysator is voorzien van een uitgebreid dynamisch meetbereik van 0.8 µm tot 8 mm met korte meettijden en uitstekende reproduceerbaarheid.


De nieuwe productgeneratie is gebaseerd op het gepatenteerde twee-camerasysteem, dewelke bestaat uit twee camera's met verschillende resoluties, gelijktijdige werking en laat toe om te meten in een breed dynamisch meetbereik. Dit principe is gerealiseerd in de CAMSIZER X2 met een nieuw optisch concept: twee lichtbronnen met verschillende golflengtes en een innovatief lichtpad zorgt voor beelden met verhoogde diepte van scherpte en voor een beperkende resolutie die wordt verbeterd door factor 2. Dankzij de nieuwste camera technologie met een driemaal hogere pixel resolutie en hogere beeldsnelheid dan het vorige model, neemt het aantal gedetecteerde deeltjes dramatisch toe.


Deeltjesgrootte en -vorm toepassingen omvatten metaalpoeders, pharmaceutische producten, chemicaliën, voedsel en bouwmaterialen,... . De hogere resolutie zorgt voor een betrouwbare analyse van de lengte en diameter van fijne vezels.


De software van de CAMSIZER X2 zorgt voor optionele opslag van beelden met bijhorende grootte- en vormparameters in een database.


Voordelen in één oogopslag:


 

  • Innovatief optisch concept (gepatenteerd)
  • Extreem hoge resolutie (> 0,8 µm/Pixel) 
  • 4.2 megapixel per camera
  • Hoger beeldsnelheid: >300 beelden per seconde
  • Uitgebreid dynamisch meetbereik 0,8 µm - 8 mm 
  • Nieuwe dispersie spuitpunten geoptimaliseerd voor deeltjes van 8 mm max. 
  • Verbeterde softwarefuncties

 


 

Terug naar het overzicht