Qness wordt onderdeel van VERDER Scientific

Haan, 6 februari 2018 - Vandaag heeft de VERDER Group de meerderheid van de Oostenrijkse onderneming Qness GmbH overgenomen, waarmee het portfolio van de Scientific afdeling werd uitgebreid met een productlijn voor hardheidstests.


Qness is een toonaangevende fabrikant van hardheidstestapparatuur die voldoen aan erkende normen zoals Brinell, Vickers, Knoop en Rockwell. De instrumenten worden zowel voor industriële toepassingen als voor materiaalonderzoek gebruikt. Bovendien, is het bedrijf gespecialiseerd in op maat gemaakte testlijnen.


Het hoofdkantoor bevindt zich in Golling (nabij Salzburg, Oostenrijk) waar Qness alle producten ontwikkelt en produceert met 40 hooggekwalificeerde medewerkers.


De Qness portfolio is een aanvulling op het aanbod van ATM GmbH dat ook deel uitmaakt van Verder Scientific. In de toekomst, zal het uitgebreide assortiment van ATM voor metallografische monstervoorbereiding en de hardheidstestapparatuur van Qness een sterk platform vormen om complete oplossingen voor materiaaltesten te bieden.


„Met ATM en Qness zijn de twee technologische leiders in metallografie en hardheidstesten verenigd onder het dak van Verder Scientific. Qness krijgt toegang tot extra middelen om internationale expansie te stimuleren en zijn innovatieve productaanbod uit te breiden”, legt Dr. Jürgen Pankratz, CEO van de divisie, uit.


Reinhard Gruber, Managing Director van Qness, is ervan overtuigd dat “de wereldwijde synergie-effecten zullen bijdragen tot de positieve ontwikkeling van onze organisatie en wat de operaties in Golling op lange termijn bestendigt”.


In een tweede stap verwerft VERDER 100% van de organisatie. Trouw aan de gevestigde acquisitiestrategie van de groep zullen ze niet alleen het hoofdkantoor van het bedrijf in Oostenrijk behouden, maar ook verdere uitbreiding ondersteunen. Het bestaande Qness-managementteam blijft aan de leiding.


Terug naar het overzicht

Vacatures

Maak van de gelegenheid gebruik om deel uit te maken van Verder Scientific.

Apply now!

Vacatures

Maak van de gelegenheid gebruik om deel uit te maken van Verder Scientific.

Apply now!