Oplossingen voor poedermetallurgie

Bent u op zoek naar innovatieve, efficiënte oplossingen voor additive manufacturing of Powder Injection Molding proces? Deeltjesgrootte- en vormanalyse, elementaire analyse, warmtebehandeling, micro-structurele analyse en hardheidstesten - de merken van Verder Scientific bieden hoogwaardige oplossingen gecombineerd met deskundig advies en ondersteuning wereldwijd.

Science for Solids


Deeltjeskarakterisering

RETSCH Technology produceert innovatieve, optische meetsystemen voor deeltjeskarakterisering van poeders, granulaten en suspensies.
Eigenschappen zoals vloeibaarheid, compressibiliteit, porositeit of het gedrag tijdens het sinteren, die de geschiktheid van het metalen poeder voor poedermetallurgie beïnvloeden, zijn afhankelijk van de deeltjesgrootte en-vorm van het poeder.

De CAMSIZER X2 is een krachtige dynamische beeldanalysator die een meetbereik heeft van 0.8 μm tot 8 mm. Twee camera's met hoge resolutie maken binnen een paar minuten miljoenen deeltjesbeelden vast, wat resulteert in ongeëvenaarde nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van de grootte- en vormanalyse. Wat u ziet is wat u krijgt: met meer dan 300 beelden per seconde en een resolutie tot 0.8 μm, blijft niets geheim.

CAMSIZER X2    TOEPASSING


Breek & Deeltjesgrootte Analyses

RETSCH biedt brekers en zeefapparatuur aan die ontworpen zijn voor monstervoorbereiding en karakterisering van vaste stoffen.
Op gebied van poeder metallurgie, levert RETSCH zijn bijdrage tot het recycleren van grondstoffen. Zeefapparatuur zoals Zeeftoestel AS 200 basic worden gebruikt om metalen poederdeeltjes te scheiden in fracties dewelke achterblijven na het 3D-drukproces - zodat de fracties met de fijne deeltjes kunnen hergebruikt worden voor het volgende drukproces.

RETSCH biedt ook brekers aan zoals de krachtige Kaakbreker BB 500 XL , dewelke geschikt is voor het verpulveren van ongewenste 'green bodies' of harde metalen delen, geproduceerd door Metal Injection Molding. Het bekomen poeder wordt dan teruggegeven aan het productieproces.

ZEEFTOESTELLEN   KAAKBREKERS

TOEPASSING


Elementaire Analyse

ELTRA ontwikkelt verbrandingsanalysatoren voor nauwkeurige en gevoelige CHNOS bepaling in vaste stoffen.
De kwaliteitscontrole van de metalen poeders die gebruikt worden voor poedermetallurgie, is belangrijk om een hoogwaardig eindproduct te waarborgen. Een typisch voorbeeld is het meten van de koolstofgehalte in staal, bv. met ELTRA‘s CS analysatoren, aangezien dit de hardheid van het eindproduct aanzienlijk beïnvloedt.

Tijdens het sinterproces kunnen ongewenste chemische elementen zoals zuurstof uit lucht (corrosie) of waterstof uit vocht (waterstofbrosheid) de kwaliteit van het product verminderen, zodat deze ook moeten worden geanalyseerd.

ONH ANALYZERS   CS ANALYZERS

TOEPASSING


Ontbinden, Sinteren, Warmtebehandeling

CARBOLITE GERO produceert laboratorium en industriële ovens van 30 °C to 3000 °C.
Zij hebben veel ervaring in warmtebehandeling van MIM-parts en zijn een bekende ovenleverancier voor additive manufacturing (AM) op gebied van poedermetallurgie. Voor MIM toepassingen, levert CARBOLITE GERO ovens om te ontbinden (katalytisch of thermisch) en het gevormde deel te sinteren; dit kan worden uitgevoerd in twee aparte ovens of in een gecombineerde oven (model PDS 120 MO/14).

PDS OVEN   TOEPASSING

VIDEO

Voor AM-toepassingen, de GPC 12/300B voor gebruik in gewijzigde atmosfeer, is ontworpen voor destructieve en normaliserende (annealing) componenten, die worden geproduceerd door selectief lasersmelting.

GPC OVEN   TOEPASSING


Micro-structurele Analyse & Hardheidstesten

ATM produceert apparatuur voor materialografie (metallografie) die gebruikt wordt voor kwaliteitscontrole.
Metalen delen vereisen een grondige test, bijvoorbeeld na het sinterproces. ATM's brede waaier van hoogwaardig apparatuur voor slijpen, polijsten en etsen zorgt voor een perfecte oppervlaktestelling als voorwaarde voor betrouwbare micro-structuuranalyse.

Dankzij geautomatiseerde oplossingen, zoals de innovatieve Slijpmachine Brillant 250, is de monstervoorbereiding handig en reproduceerbaar; De nieuwe ongeëvenaarde Hardheid tester Carat 930 voert hardheidstests uit van de vervaardigde metalen om de consistente kwaliteit van elke partij te waarborgen. 

BRILLANT 250    CARAT 930

TOEPASSING

Direct Contact

    1. Contactgegevens

    1. Aanvraag

    1. *Verplicht invullen
Materialographie
Furnaces & Ovens
Elementaire analyse
Malen & Zeven
Deeltjesanalyse
De SCIENTIFIC Divisie van de VERDER Groep zet de standaard in high-tech wetenschappelijke apparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen.

Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken van vaste stoffen.